Cariera - 1/3, homecabinet, Pentru studenti Stomatologie, Profesionisti

Cum deschidem un cabinet dentar

Zemanta Related Posts ThumbnailAm  alcătuit o listă care conţine paşii mari pe care oricare dintre noi va trebui să îi parcurgă în momentul în care va decide să-şi construiască propriul cabinet dentar, in care să-si desfasoare activitatea de medic stomatolog. Informaţiile prezentate le-am cules din experienţele unor medici dentişti care s-au oferit să mă ajute, dar şi informandu-mă din alte surse( pagini web etc.). Pentru mai multe detalii asupra fiecărui aspect enumerat mai jos am creat linkuri speciale care vă vor conduce la câte un articol ce tratează complet tema dorită.

Paşii de bază pentru deschiderea unui cabinet dentar:

1.  Acte necesare pentru deschiderea unui cabinet stomatologic ( CMI ) : Odată stabilite detalii precum  bugetul viitorului cabinet urmează o “bătălie” dura cu birocraţia din România pentru a obţine actele necesare pentru o asemenea activitate.

2.  Înscrierea în CMD (Colegiului Medicilor Dentişti). Prin înscrierea în CMD vom obţine autorizaţia de liberă practică fără de care nu ne putem face meseria.

3.  După obţinerea autorizaţiei de liberă practică, trebuie să decidem dacă dorim să înfiinţăm un CMI (cabinet medical individual) sau  SRL (societate cu răspundere limitată).

4. Alegerea spaţiului:  vom folosi fie un spaţiu cumpărat, fie unul închiriat, într-o zona rezidenţială pentru a putea fi accesibil populaţiei. Dacă vom alege un apartament (obligatoriu să fie la parter) sau un spaţiu comercial va trebui să obţinem acordul vecinilor.

5.  Amenajarea unui cabinet stomatologic: cabinetul este locul unde medicul si asistenta isi desfasoara activitatea dar si locul unde pacientul este tratat, de aceea, atunci cand se amenajeaza acest spatiu trebuie tinut cont atat de conditiile tehnico-medicale pe care trebuie sa le indeplineasca, cat si crearea unui ambient psihologic adecvat.

6.  Cerinţe igienico-sanitare generale pentru un cabinet dentar : referitor la construcţie( suprafaţa minimă, iluminatul, ventilaţia, microclimatul, materialele de construcţie folosite), aprovizionarea cu apă, grupul sanitar, functionalitatea etc.

7.  Dotarea minima a unui cabinet dentar conform legislatiei : Pentru a putea funcţiona corect din punct de vedere legal , un cabinet stomatologic mai are nevoie , pe lângă acte , şi de o listă întreagă de dotări , instrumente şi materiale. Această dotare minimă a cabinetelor stomatologice este obligatorie conform legislaţiei în vigoare.

8.  Criterii de alegere a unitului dentar, piesa principală din cabinet, şi dotarea minimă necesară unui cabinet stomatologic.

9.  Respectarea regulilor privind evacuarea deşeurilor rezultate intr-un cabinet dentar: este o etapă pe care trebuie să o învăţăm bine pentru ca apoi să o putem parcurge de-a lungul activităţii. Ca orice altă unitate de îngrijire medicală suntem responsabili de eliminarea deşeurilor rezultate din activitatea noastră.

10. Asigurările de malpraxis in stomatologie: nu este o etapă obligatorie, ne putem desfăşura activitatea şi fără această asigurare, însă observând câte cazuri de medici daţi în judecată de pacienţi pentru diverse prejudicii, uneori just, alteori nu, există în ultima vreme, şi gandindu-ne că orice om e supus greşelii, s-ar putea să alegem încheierea unui asemenea contract cu o casă de asigurări.

11.  Personalul unui cabinet dentar şi atribuţiile fiecăruia

12.  Modalităţi de promovare ale noului cabinet dentar:  vom dori ca munca noastră să fie cunoscută cât mai multor oameni, posibil viitori pacienţi, raportandu-ne la o varietate de mijloace.

În speranţa că acest articol va fi de folos celor care vor să pornească la drum şi nu ştiu cum, şi ce îi aşteaptă, promitem să revenim cu rectificări şi adăugiri ori de câte ori vom mai afla alte noutăţi în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *