provomare cabinet stomatologicCea mai  mare problemă a medicilor stomatologi care tocmai şi-au deschis un cabinet de Medicină Dentară sau au în plan să o facă, o reprezintă fluxul de pacienti care la început este aproape inexistent. În cele ce urmează voi aborda câteva posibilităţi care pot orienta o persoană atunci când ea caută un răspuns în acest sens.

Cu toţii ne întrebăm din momentul în care “ieşim pe piaţă” oare cum vom putea să ţinem pieptul marilor clinici stomatologice sau cabinetelor individuale în care profesează medici cu o vastă experienţă şi tradiţie? În primul rând trebuie elaborat un plan de marketing care să cuprindă două mari idei, iar în articolul de astăzi o vom dezbate pe prima:

Cum convingem pacientul sa ne calce pentru prima dată pragul cabinetului?

Prima investiţie pe care un medic trebuie să o facă este în propria pregătire. Acesta trebuie să fie competent să abordeze cazuri indiferent de complexitate, de la tratamentul cariei până la arhicunoscutele implanturi dentare.

După ce ne asigurăm că nu suntem un simplu dentist, va trebui să procedăm astfel încât şi publicul larg să ştie acest lucru. Prima şi cea mai comodă metodă o reprezintă cărţile de vizită. Dacă nu te-ai gândit deja să faci acest lucru, ar fi cazul acum pentru că ele reprezintă o metodă transmisibilă şi pot servi pentru a “agăţa” noi pacienţi.

A doua metodă cea mai la îndemână este conceperea unei pagini prin care să faci reclamă cabinetului pe diferite site-uri de socializare. Cu toţii ştim că aproape toate persoanele care au acces la internet au fost tentate cel puţin o dată să facă parte din aceste “lumi virtuale”.provovare cabinet dentar

O metodă asemănătoare, însă costisitoare este conceperea unui site propriu prin care să prezinţi exact şi mult mai detaliat cabinetul. Aţi fi surprinşi, însă mulţi pacienţi care atunci când nu primesc o recomandare de la o cunoştinţă recurg la cautarea unui cabinet pe internet. Consider că această medotă este încă neexploatată în cazul oraşelor din provincie.

Reclama pe diferite site-uri sau reviste şi colaborarea prin oferirea unor vouchere cadou sau pentru reducere, poate să se dovedească a fi o tehnică bună pentru a convinge noi pacienţi să apeleze la serviciile tale. Bineînţeles şi această metodă necesită anumite costuri, în funcţie de termenii colaborării. Personal, nu recomand împărţirea unor flyere deoarece veţi observa că această metodă devine din ce în ce mai enervantă pentru public.

O tehnică aplicată deja de unele clinici este stabilirea unor contracte de parteneriat cu marile corporaţii sau firme care vor să asigure angajaţilor şi tratamente stomatologice. Această strategie s-a dovedit de multe ori a fi benefică şi poate asigura un flux constant de pacienţi.

După cum ai observat, nu am abordat problema dotărilor unui cabinet stomatologic. Trebuie înteles faptul că ceea ce îl interesează pe pacient este în primul rând combaterea durerii, iar apoi să beneficieze de un tratament corect efectuat şi acestea pot fi posibile nu prin dotările de ultimă generaţie, ci prin competenţa medicului stomatolog.

Dacă nu ai pus deja în practică una dintre aceste metode încă nu este târziu. Întotdeauna poate exista posibilitatea ca o idee căreia iniţial nu îi acordăm prea mult credit să prindă contur. Mult succes!