Estetica dentara, Informatii generale, Pacienti

Top 10 alimente care ne albesc dintii

Un zâmbet alb şi sănătos constituie dezideratul tuturor mijloacelor de profilaxie dentară. Este important să cunoaştem faptul că acesta poate fi obţinut şi fără vizite costisitoare în cabinetul zambetstomatologic: printr-o impecabilă igienă orală şi o alimentaţie sănătoasă. Dacă respectăm cu stricteţe regulile igienei orale zilnice şi tot ne confruntăm ocazional cu procese carioase, tartru sau respiraţie urât mirositoare( halena), cauza o putem identifica prin analiza dietei alimentare. Trebuie să conştientizăm rolul principal al alimentelor pe care le consumăm în sănătatea şi aspectul dinţilor noştri. Dacă sunt alimente care ne strică dinţii, ei bine, există şi reversul medaliei: alimente miraculoase care, consumate regulat, ne ajută să ne păstrăm dinţii albi şi sănătoşi.

Top 10 alimente care ne albesc dintii :alimentele si caria dentara

  1. Brânza ,smântâna şi într-o măsură mai mică laptele şi iaurtul: prin acidul lactic pe care îl conţin protejează dinţii de carii. O bucată de brânză la sfârşitul mesei creşte ph-ul mediului oral, stimulează fluxul salivar şi realizează o barieră protectoare la suprafaţa dinţilor.
  2. Merele: fac parte din categoria fructelor detergente, care au rolul de spălare a resturilor alimentare. Consumate la sfârşitul mesei, curăţă dinţii şi le conferă un aspect strălucitor!
  3. Ţelina: este o legumă cu puţine calorii şi o bună capacitate detergentă, atunci când este consumată crudă. Aceasta are, de asemenea, proprietăţi de albire a smalţului dentar.
  4. Conopida: stimulează secreţia salivară şi împiedică depunerea plăcii bacteriene, menţinând albul dinţilor.
  5. Morcovii: sunt bogaţi în vitamine şi antioxidanţi cu multiple beneficii asupra sănătăţii tratament eroziune dentaracavităţii orale şi a întregului organism. Consumaţi cruzi au o bună capacitate de spălare a resturilor alimentare şi redare a strălucirii naturale a dinţilor.
  6. Portocalele: unul din numeroasele efecte benefice pe care le au constă în susţinerea albului strălucitor al dinţilor. Este bine ca după consumul unei portocale să clătim gura cu puţină apă, pentru a spăla sucul acid al acesteia şi a împiedica contactul prelungit cu smalţul. Sucul de portocala poate fi consumat cu paiul pentru a împiedica eroziunea smaltului dentar.
  7. Ananasul ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi!
  8. Ciupercile: încetinesc formarea bacteriilor şi depunerea plăcii bacteriene pe dinţi.
  9. Căpşunile: conţin substanţe cu rol astringent, dar şi foarte multă vitamina C. Substanţele astringente ajută la îndecapsunepărtarea petelor de pe suprafaţa dinţilor, iar vitamina C albeşte dantura şi împiedică acumularea plăcii dentare. Regula de clătire a gurii cu apă imediat după consum se aplică şi în cazul căpşunelor şi al merelor, al tuturor fructelor care constituie o sursă bogată de acid citric.
  10. Pătrunjelul: are un rol important în împrospătarea respiraţiei. Verdeata este cunoscută pentru proprietatile ei antibacteriene, aşadar consumul unei bucăţi de pătrunjel proaspăt după masă pare o idee excelentă pentru un zâmbet sănătos şi o respiraţie fresh.

Aceştia sunt susţinătorii de bază ai albului natural al dinţilor. Pe lângă savoarea lor minunată, sunt ieftini şi uşor de procurat, astfel încât sunt accesibili tuturor, spre deosebire de procedurile de albire din cabinet, care se adresează doar unor categorii de pacienţi. Consumând aceste alimente miraculoase şi respectând programul zilnic de igienă orală, singurul motiv de prezentare în cabinet va fi controlul stomatologic de rutină, efectuat o dată la 6 luni!

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *