Pacienti, Preturi Stomatologie

Preţ sigilare dentară ( şanţuri şi fosete )

Sigilarea şanţurilor şi a fosetelor este o procedură profilactică a cărui principal scop este de a preveni apariţia şi dezvoltarea cariilor dentare.  Această zonă ce urmează  a fi sigilată reprezintă practic locul cu cel mai mare risc de apariţie a leziunilor dentare de natură cariogenă.

Pentru mai multe detalii legate de aceasta procedura, cum se realizeaza, ce avantaje are etc. Va recomandam si articolul: „Tratamentul profilanctic de sigilare a santurilor si fosetelor” 

pret sigilare dentaraPreţurile practicate în clinicile din România pentru procedurile de sigilare dentară pot varia astfel :

  • Dacă dinţii vizaţi sunt de lapte (temporari) preţurile per dinte vor fi cuprinse între 40 şi 90 Ron.
  • Când vine vorba de dinţii permanenţi (definitivi) se va lua în calcul şi aria suprafeţei pe care va fi aplicat materialul de sigilat. Pentru sigilări lărgite preţurile pot fi cuprinse între 70 şi 120 Ron iar pentru sigilări care vizează o regiune restrânsă a dintelui preţul va fi ceva mai mic 50 – 100 Ron.

 

Unele clinici şi cabinete stomatologice oferă pachete care includ pe lângă sigilări şi alte tratamente de natură profilactică ( preventive) cum ar fi : detartraje , periaj profesional , fluorizare , igienă cu dispozitive precum air-flow . Astfel de pachete pot costa între 150 şi 400 Ron pentru toată dantură sau între 40 – 100 Ron pentru fiecare dinte în parte.

Având în vedere faptul că procedura de sigilare a şanţurilor şi fosetelor este adresată în principal copiilor puteţi opta pentru clinici specializate în pedodonţie. Aceste clinici sunt special gândite cu culori vii şi aparatură personalizată pentru a atrage atenţia copiilor. Preţurile practicate în astfel de cabinete sunt ceva mai ridicate , copiii au nevoie de o atenţie şi răbdare sporită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *