Pacienti, Preturi Stomatologie

Pret rezectie apicala

complicatiile rezectiei apicaleAșa cum numele sugerează, rezecţia apicală este o procedură chirugicală prin care se secționează apexul, vârful rădăcinii dentare și se îndepărtează țesuturile patologice formate în jurul acestuia. Scopurile acestei proceduri sunt multiple, și anume:

  • Pentru a îndepărta porțiunea din rădăcina dentară greu accesibilă, care nu a putut fi tratată (dezinfectată, obturată) și a determinat sau a întreținut o inflamație, acută sau cronică.
  • Facilitarea accesului pentru realizarea unei obturații de canal retrograde (dinspre apex spre coroana dentară), pentru a sigila spațiul endodontic și a bloca accesul germenilor microbieni.
  • Alternativă conservatoare de tratament a unui dinte care ar putea fi extras după insuccesul unei terapii endodontice și menținerea acestuia pe arcadă etc.

Această inervenţie reprezintă defapt încercarea de a salva un dinte de la extracţie. Pentru mai multe delalii legate de rezecţia apicală va recomandăm articolul dedicat acestei proceduri chirurgicale:  “Rezecţia apicală

Preţurile pentru rezecţia apicală variază în funcţie de dintele vizat ( frontal sau lateral), de numărul rădăcinilor afectate, de cantitatea şi calitatea materialelor folosite ( În cazul în care este necesară utilizarea unor materiale de augumentare osasa preţul procedurii va fi unul mai ridicat).  Un alt factor care determina costul operaţiei este, în special, cine şi cu ce tehnică efectuează o astfel de intervenţie.

Costurile pentru această intervenţie variază între : 200 Ron pentru dinţi monoradiculari, în cazuri simple, fără complicaţii şi pot urca până la 500 de euro pentru cazurile mai complicate.

Preţuri pentru alte proceduri şi tratamente stomatologice puteţi obţine din articolul: “ Preţuri stomatologie ”

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.