Informatii generale, Pacienti, Preturi Stomatologie

Pret radiografie panoramica

radiografie molar inclusRadiografia panoramică cunoscută şi ca ortopantomograma sau OPG reprezintă o imagine radiologistică de ansamblu a aparatului dento maxilar. Este indicată de către medici în anumite situaţii pentru a stabili un diagnostic general corect care va ghida mai departe planul de tratament.

Pentru detalii mai detaliate despre acest tip de radiografie vă invit să citiţi articolul dedicat : “Radiografia panoramică

pret fluorizare dentaraPreţul radiografiei panoramice nu este unul foarte ridicat, acesta poate varia între
40 şi 80 RON
în funcţie de detalii ce ţin mai mult de managementul, locaţia sau dotarea clinicii respective.  Scara poate varia între 1:1 şi 1:1,25 dar preţul nu este influienţat de acest detaliu.  Se poate urmări evidenţierea întregului etaj inferior al feţei ( dinţii, oasele maxilare, articulaţia temporo-mandibulară etc.) sau se pot scoate în evidenţă sinusurile maxilare la o scara mai mare dar nici aceste aspecte nu influienţeaza preţul radiografiei panoramice.

Radiografia panoramică este indicată:

  1. În cadrul unor tratamente protetice complexe( aplicarea de punți dentare, proteze fixe sau implanturi), cu multiple leziuni dento-parodontale, pentru o evaluare corectă a terenului pe care va fi aplicată viitoarea construcție protetică și asanarea completă a acestuia.
  2. În ortodonție efectuarea unei ortopantomograme este indispensabilă pentru formularea unui diagnostic ocluzal corect, în funcție de care va fi conceput planul de tratament cu ajutorul aparatului dentar mobil sau fix.  
  3. În pedodonție( la copii) pentru a depista diverse anomalii de număr sau poziție a dinților temporari și permanenți, care este cauza întârzierii apariției unor dinți pe arcade, situații de absență a unor dinți din cauza unor anodonții, dinți incluși, patologie dentară apicală și periapicală.
  4. În afectări ale articulației temporo-mandibulare unilaterale sau bilaterale.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *