despre implantul dentar, Informatii generale, Pacienti, Preturi Stomatologie

Pret implant dentar

Firesc, într-o societate în care costurile asistenței stomatologice sunt suportate integral de către pacient, primul aspect care îi îngrijorează legat de un anumit tratament este prețul. Aceasta este, de fapt, una dintre cele mai frecvente întrebări despre implanturi pe care un pacient o adresează medicului său.

Reabilitarea orală prin implanturi dentare este, de departe, unul dintre cele mai costisitoare tratamente. Nu putem afirma, însă, cu certitudine ”Vă costă x lei”, întrucât intervin multe variabile individuale, intervenții preprotetice, soluția protetică indicată (coroană de acoperire, punte pe implanturi, proteză mobilizabilă pe implanturi, proteză scheletată) care dictează prețul la finalul întregului proces.

Un implant dentar este compus, așa cum spuneam, dintr-o piesă metalică ce se introduce în os (șurubul), un bont (un dinte în miniatură, de formă cilindrică sau conică) și o coroană care se așează peste acest bont. În funcție de extindere edentației (numărul de dinți lipsă), se poate opta pentru lucrări fixe sau mobilizabile, parțiale sau totale.

pret implant dentar

       Estimativ:

1)      Prețul implantului propriu-zis (șurub) pornește de la  400-1000 euro, în funcție de tipul de implant, de materialul din care este realizat etc.
2)      Bontul protetic: 100-150 euro
3)      Coroana de acoperire: 200 euro (metalo-ceramică) până la 450 euro (integral ceramică)
4)      Lucrare fixă pe 4 implanturi : 4000-5000 euro
5)      Lucrare fixă pe 6 implanturi: 5000-6000 euro
6)      Proteză mobilizabilă pe implanturi: 3000-4200 euro
 

Desigur, dintre etapele premergătoare unui implant, este posibil să aveți nevoie de:

1)      Extracție dentară– 100 lei (dinți monoradiculari) până la 600 lei (preț extracție molar de minte inclus)

2)      Sinus lift (ridicarea podelei sinusului maxilar pentru a obține o grosime potrivită introducerii implantului) – 800-1200 euro

3)      Adiție de os – 150-200 euro/flacon

Este important de reținut! O evaluare corectă a întregii reconstituiri o poate realiza numai medicul implantolog, ținând cont de individualitatea fiecărui caz.

În ciuda prețurilor ridicate, o reconstituire pe implanturi trebuie privită ca o investiție pe termen îndelungat în sănătatea dumneavoastră orală, deoarece vă oferă avantaje pe care alte soluții protetice nu vi le pot oferi:

 • Senzația de dinți naturali
 • Stabilitate și siguranță în timpul masticației (când mâncați)
 • Lipsa reacțiilor alergice și risc  minim de respingere de către organism
 • Fizionomie excelentă
 • Încredere în sine și reintegrare socială

Related Posts

2 thoughts on “Pret implant dentar

 1. Filip Magdalena spune:

  4000-6000€ ??? Noi in Romania nu castigam € si lunar 1000- care in € von 250€ Mai bine fara dintii intrebare de unde 5000-6000€ :((((( Alte solutii nu aveti sa ajutati xlientii DV???

  1. Implantul dentar nu este singura optiune de tratament, ba chiar este cea mai scumpa, dar si cu cele mai multe calitati. O varianta mult mai ieftina este puntea dentara.

   Cea mai ieftina metoda de tratament este preventia. Ingrijirea corespunzatoare a dintilor creste enorm durata de viata si implicit previne complicatiile ce apar odata cu pierderea lor. O igiena dentara ‘ca la carte’ nu este deloc costisitoare, implica doar vointa si respect de sine.

   Va multumim, echipa Doctorul de Dinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *