Pacienti, Preturi Stomatologie, Totul despre molarul de minte inclus

Preţ extracţie molar de minte inclus

pret extractie molar de minte inclusÎn terminologia dentară, un dinte inclus se referă la un dinte care s-a format şi dezvoltat în osul care îl susţine dar nu a  reuşit să erupă complet în poziţia sa normală sau nu a erupt deloc . Termenul de includere osoasă indică deci faptul că molarul de minte încă se află în osul maxilar sau mandibular. Molarii (măselele) de minte sunt dinţii care se găsesc cel mai des într-o astfel de situaţie. Pentru detalii mai complete legate de motivele pentru care  molarii de minte  pot fi incluşi , cum ajung aceştia în astfel de situaţii şi cât de probabil este să aveţi o astfel de măsea clik “aici”.

De cele mai multe ori un asemenea dinte vine însoţit de un număr de probleme care pot afecta sănătatea orală sau chiar şi pe cea a întregului organism. Cu toate că există cazuri în care iniţial molarii de minte incluşi nu par să creeze nici un fel de problemă, s-a demonstrat în decursul timpului că nu se poate şti cu exactitate cum va evolua o asemenea situaţie.

Preţurile practicate în clinicile din Romania pentru  extracţia  unui molar de minte inclus variază în primul rând în funcţie de cât de complicată este situaţia anatomică :

Dacă procedura urmează a fi relativ simplă, dintele nefiind inclus adânc în osul alveolar iar rădăcinile acestuia neapropiate de vreun element anatomic important , poate fi realizată în orice cabinet stomatologic. Preţul pentru un asemenea caz este cuprins undeva între 200 şi 450 RON.

În schimb, dacă situaţia în care se afla dintele este una mai complicată ( molari incluşi în totalitate în osul alveolar, cu radacini “intortochiate” ) va trebui să va adresaţi unui medic specializat în chirurgie oro-maxilo-facială. În cazul de faţă preţul manoperei va fi ceva mai ridicat : între 450 şi 650 Ron. – Preţ extracţie molar de minte inclus

Puteţi obţine informaţii legate de preţurile practicate in clinicile din Romania pentru extracţia altor dinti ” aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *