Estetica dentara, Pacienti, Totul despre albirea dentara

Modalitati de albire a dintilor

dinti inainte si dupa albire dentaraAtat timp cat lumea acorda din ce in ce mai multa atentie aspectului fizic, cavitatea bucala nu putea fi ocolita. Zambetul este considerat unul din elementele principale ale frumusetii si ce poate fi mai presus decat un zambet stralucitor?! Plecand de la aceasta idee va vor fi prezentate modalitati de albire a dintilor folosite de specialisti dar nu numai pentru a obtine dinti cat mai albi dar  si pentru a readuce increderea de sine generata de acest aspect.

In cazul in care nu aveti o anumita problema cu culoarea dintilor dumneavastra si vreti sa stiti cum puteti preveni ingalbenirea dintilor va recomand  si „Cum previn ingalbenirea dintilor ? ”

Dintii isi pierd din stralucire in decursul timpului datorita schimbarilor aparute la nivelul structurii mineralelor din care acesta este alcatuit, datorita smaltului ce devine din ce in ce mai putin poros sau a dentinei care odata cu inaintara in varsta prinde o nuanta mai inchisa ce transpare prin smalt. Alte motive din cauza carora dinti isi schimba culoare sunt : fumatul , cafeaua , vinul rosu , fluorul din apa de la rubinet, unele medicamente cum este taraciclina sau pigmenti ce provin de la diverse bacterii.

Daca alegeti sa mergeti la un specialist :

Cel mai mare avantaj pe care il aduce aceasta metoda este reprezentat de rezultatele foarte bune obtinute in perioade relativ scurte. In schimb, cel mai mare dazavantaj  consta in pretul destul de ridicat al acestui tip de tratament, Pentru detalii accesati : Pret albire dentara.

In marea majoritate a tehnicilor de albire a dintilor se folosesc agenti  ce contin ca si  ingredient principal peroxidul de carbamida sub diferite forme:  gel , lichid sau banda. Diferenta dintre tehnicile de albire efectuate de un specialist si cele folosite acasa consta, in principal, in concentratia diferita de peroxid de carbamida din alcatuirea substantei folosite dar si in folosirea unor instrumente speciale.  Substantele folosite de dentist sunt de 3 ori mai puternice decat cele care se gasesc in comert , de aici si rezultatele mai bune si mai rapide , dar si prezenta specialistului obligatorie ( peroxidul de carbamida este in fond un acid ce poate leza gingiile , limba si asa mai departe). In prima faza dentistul va aplica pe gingii un gel sau cauciuc protector, apoi agentul de albire pe dinti. Pentru a activa ingredientele din agentul de albire si pentru a accelera procesul de albire se foloseste un fascicul luminos: halogen , LED sau ultraviolet in episoade de 10-20 minute. Prin acest tip de tehnica se pot obtine rezultate dintre cele mai bune intr-o singura sedinta de aproximativ 30-60 minute.

Daca optati pentru o solutie „pentru acasa”:

1. Profesionala : O optiune mai ieftina dar si mai lenta care ar putea fi oferita de dentist sunt niste suporturi intime adaptate pentru dintii dumneavoastra (numite gutiere)  in care se aplica gel cu un continut variat de peroxid de carbamida pe care sa le puteti aplica singuri acasa. Tratamentul si rezultatele apar in aces caz mult mai greu (6-12 saptamani), in functie de concentratia agentului  de albire din gelul respectiv dar si de statusul dintilor dumneavoastra.Produse de albire a dintilor se pot gasi si in comert dar nu este recomandata folosirea acestora fara o vizita la medicul dentist deoarece unele persoane pot fi alergice la peroxidul de carbamida. Aceste produse sa pot gasi sub forma de gel , guma de mestecat sau paste de dinti.

2. Naturista: Exista , desigur , multe metode care pot sau nu sa functioneze, unele pot fi foarte blande cu dintii in timp ce altele pot produce alterari serioase ale smaltului. Printre cele mai cunoscute se enumera acidul malic ce se gaseste in pulpa capsunilor, bicarbonatul de sodiu aplicat cu o periuta de dinti moale (trebuie mentionat ca bicarbonatul de sodiu albeste dintele prin abraziune ), zeama de lamaie, mere verzi . Se pot gasi in comert si paste de dinti cu bicarbonat de sodiu. Toate sunt metode ce pot afecta structura smaltului in cazul folosirii repetate,pe perioade scurte de timp avand repercusiuni nedorite, mai ales la cei a caror smalt este „sensibil”.

Pentru detalii legate de riscurile albirii dentare va invit sa citit articolul pe tema respectiva : Riscuri albire dentara

Un caz mai special de albire dentara este cel in care se urmareste inalbirea dintilor devitali ( dintii care au ramas fara „nerv”). Procedura este ceva mai diferita : Albirea dintilor devitali

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *