Intrebari stomatologie copii pedodontie

 

Completează formularul de mai jos pentru a pune o întrebare din domeniul pedodotiei şi un specialist în stomatologie pentru copii iţi va oferi un răspuns în cel mai scurt timp.

Pentru un răspuns pe măsură va rugăm să oferiţi detalii cât mai amănunţite despre situaţia dumneavoastră.

281 thoughts on “Intrebari stomatologie copii pedodontie

 1. Daniela spune:

  Bună ziua am un bebeluș în vârstă de un an care a căzut și i s-a ciobit dintele din fata de sus, am observat acum ca are și un punct negru acolo unde este ciobit, ce este de făcut? Multumesc

  1. Buna ziua! Este indicat sa programati o consultatie la un medic pedodont. Acesta poate examina clinic situatia si poate constata daca punctul negru este cavitar (carie) sau nu, daca dintele si-a pastrat vitalitatea sau nu, precum si daca se impune un tratament sau este suficienta doar monitorizarea situatiei.

 2. Stavarache Ana spune:

  Bună ziua! Am un băiețel de 1 an si o luna . Între 9 și 12 luni I au ieșit incisivii centrali inferiori. De la un an a început sa iasă incisivul central inferior stanga. Chiar pe fata acestui dinte are o pata galbena. Ce ar putea fi și ce ar trebui făcut? Mulțumesc.

  1. Buna, Ana! Pare a fi un defect de structura al smaltului aparut in timpul formatii dintilor! Din pacate, acesta poate fi localizat doar la unul sau cativa dinti, sau poate fi generalizat. Ambelr situatii cer urmarirea in timp de catre un medic stomstolog!

 3. Catalim spune:

  Buna Seara,am 16 ani si sunt nedumerit..m-am uitat in oglinda si am vazut pe dinții din față niste dungi maro spre grii inchis.. in forma de W..esti ceva grav sau ? am cautat si pe net dar..n-am gasit

  1. Buna, Catalin! Cel mai probabil este fie un defect de structura aparut o data cu formarea dintilor, fie o coloratie endogena de tipul coloratiei data de anumite medicamente. Pentru mai multe explicatii, te sfatuiesc sa mergi la un medic stomatolog pentru o consultatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *