Intrebari lucrari coroane dentare

 

Fie că aveţi o întrebare despre o lucrare dentară, o punte dentară sau o coroană dentară, completaţi formularul de mai jos şi în cel mai scurt timp veţi primi un răspuns de la un stomatolog specialist în protetică dentară.

Pentru un răspuns pe măsură, vă rugăm să oferiţi cât mai multe detalii despre cazul dumneavoastră.

585 thoughts on “Intrebari lucrari coroane dentare

 1. Mihaela spune:

  Lucrare fixa partea de sus se desprinde la 1-2 luni maxim.. A fost lipita si cu ciment pentru zirconiu si tot se deslipeste. Lucrarea este din portelan. Care poate fi cauza?

  1. Buna, Mihaela! Este posibil sa fie o problema la muscatura(modul in care dinti de jos calca pe cei de sus), sa fie niste forte mai mari si sa se decimenteze lucrarea. Sper ca ai respectat recomandarile stomatologului ca duca cimentare sa nu mananci si sa nu bei lichide pe o perioada de 1-2 h, in functie de cimentul folosit.

 2. Pop Cristina spune:

  Nu am facut de ani de zile o lucrare si nu cunosc materialele noi, doar informatiile gasite pe net. Pentru primul molar superior care trebuie refacut cu 1 coroana si pivot (s-au rupt 2 pereti din dinte), ce material este mai indicat pentru coroana: dintre coroana full zirconiu, ceramica pe zirconiu sau ceramica pe metal si cu ce tip de pivot (metal, fibra de sticla, zirconiu)? Aceeasi intrebare este si pentru al 2-lea premolar de sus, care are o coroana foarte veche ceramica pe metal , cu pivot de metal si ar trebui inclocuita coroana (la radiografie pare ca sub aceasta sunt probleme). Nu am curajul sa scot pivotul metalic pentru a nu se rupe radacina. Molarul rupt avea tratament vechi de canal, care nu a dat probleme si pe radiografie este ok. Trebuie facut retratament de canal doar pentru ca dintele a stat rupt circa 3 saptamani si posibil au intrat bacterii (asta mi s-a sugerat) inainte de a pune pivotul si a face coronita? Daca refac tratamentul de canal fara sa fie necesar exista vreun pericol pentru dinte.

  1. Buna, Cristina! Materialele dentare pe care le-ai enumerat au indicatii, contraindicatii, avantaje si dezavantaje diferite si cu siguranta medicul stomatolog o sa ti le expuna si veti lua impreuna o decizie cat mai buna raportata la cazul tau clinic.
   Poti opta pentru indepartarea pivotului sub microscop, acesta ofera o imagine mult marita si se pot preveni eventualele probleme de tipul fracturarii radacinii, iar daca alegem sa indepartam pivotul, automat se face si retratament de canal.

   1. Pop Cristina spune:

    Multumesc pentru raspuns. Puteti cumva sa-mi dati si o recomandare de clinica (din Bucuresti) unde pot scoate pivotul metalic, cu sanse mare de reusita pentru a evita fracturarea radacinii?
    Eu intrebasem de retratament de canal la molarul care s-a rupt (am inteles ca si la retratament exista un risc), unde tratamentul pare corect pe radiografie. Am primit 2 pareri, una sa fac retratament de canal inainte si una sa pun direct pivot si coroana. Pentru coroana pe molar este in regula si coronita de ceramica pe zirconiu (am citit ca cea integral de zirconiu, fiind foarte dura, poate afecta dintii antagonisti mai ales daca sunt naturali), stiind ca la molar este o forta mare?

    1. Da, este in regula coronita de ceramica pe zirconiu.

 3. Ispas Alice spune:

  Buna ziua, am o coroana de 3 ani si a inceput sa ma doara gingia in zona aceea foarte tare, care ar putea fi cauzele?

  1. Buna, Alice! Iti sugerez sa mergi la o consultatie, medicul stomatolog va stabili cauza in functie de aspectul coronitei sau in functie de alti factori care pot influenta aceasta problema!

   1. Ispas Alice spune:

    Dar infectie ar putea fi?

    Si inca o intrebare cariile albe necesita un tratament urgent, si daca da ce presupune acesta?

    1. Sunt necesare mai multe investigatii in cabinet si o radiografie pentru a pune un diagnostic.
     ‘Cariile’ albicioase pot fi asa numitele leziuni de demineralizare care reprezinta un stadiu incipient si vor trebui tinute sub observatie sau pot fi defecte de structura ale smaltului aparute in urma actiunii unor factori de alta natura cum ar fi fluoroza dentara.
     Va recomand un consult stomatologic si cu siguranta o sa primiti indrumarile necesare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *