Intrebari implant dentar

 

Pentru a pune o întrebare despre implantul dentar, completează formularul de mai jos. Un specialist în implantologie dentară vă va oferi un răspuns în scurt timp.

Pentru un răspuns pe măsură, vă rugăm să oferiţi cât mai multe detalii despre cazul dumneavoastră.

189 thoughts on “Intrebari implant dentar

 1. Sofia spune:

  Buna ziua,
  De la 18 ani am 3 spatii goale, dintii de lapte au fost scosi iar din os nu au mai crescut dintii permanenti. Medicii mi-au spus ca asta e adentoza. Acum am 23 de ani si trei dinti lipsa e gingia goala. Credeti ca densitatea osoasa a scazut tare? Mai am sanse sa imi pun 3 implanturi?

  1. Buna, Sofia! Densitatea osoasa poate fi observata cu ajutorul unui computer tomograf in acea zona, investigatie 3D necesara si pentru posibila inserare a implanturilor! In functie de densitatea osoasa si oferta osoasa disponibila se poate lua o decizie.

 2. Gabriela spune:

  Buna Ziua! Am facut 4 implanturi si intre timp am ramas inarcinata. Sunt in 8 saptamani de sarcina si urmeaza pasul de amprentare. Este recomandat sa fac acest pas sau sa il aman?

  1. Buna, Gabriela! Amprentarea si etapele urmatoare ei in vederea fixarii coronitelor pe implanturi, probele si cimentarea, se realizeaza fara anestezie si sunt manopere sigure in ceea ce priveste pacienta gravida! Sarcina usoara!

 3. Elena spune:

  Buna seara. Am o intrebare referitoare la un implant dentar. Am facut un implant acum o saptamana la primul premolar superior dreapta. Dupa ce a trecut anestezia am ramas cu o senzatie de disconfort in partea dreapta a fetei, in zona tamplei, ochiului si in jos spre ureche, ca un fel de amorteala sau senzatie de strangere. S-a mai diminuat, dar inca persista. Ce ar putea fi? E normal sa simt acest disconfort? Multumesc.

  1. Buna, Elena! Poate fi o hipoestezie temporara, intalnita in cazul acesta, care se remite in timp!

 4. David Gabriela spune:

  Bună ziua! In urma unui implant efectuat acum 9 zile am rămas cu jumătate din buza inferioara și bărbia amorțite. Am făcut radiografie dar nu se vede dacă implantul irita nervul, dl dr spune ca a văzut nervul și l – a ocolit în timpul procedurii. Spuneți-mi, va rog, dacă nervul a fost afectat cat timp ii ia să-și revină și ca aceasta situație extrem de neplăcută sa dispară?Ca și tratament iau magneziu și B6, nu pot lua B complex. În speranța că voi primi răspuns va mulțumesc anticipat!

  1. Buna, Gabriela! Nervul pe care il mentionati se numeste nervul alveolar inferior cu o capacitate foarte mare de regenerare intr un timp mai scurt sau mai lung! Personal, am avut acelasi lucru si hipoestezia si amorteala au disparut treptat in jurul a 4 luni postinterventie chirurgicala.

 5. Adela spune:

  Buna ziua. De curând mi-a fost îndepărtat aparatul dentar și in partea de jos stânga am lipsa o măsea iar după spațiul gol am o măsea care a fost tratată pe canal dar din păcate tratamentul a eșuat . In locul acela gol optez pt un implant, oare merita investiția pentru un retratament la aceea măsea, medicul endo a zis ca poate încerca retratarea, in caz ca eșuează atunci trebuie extracție și după aceea sa mi se pună implantul? Multumesc

  1. Buna, Adela! Succesul unui tratament ebdodontic depinde foarte mult, pe langa corectitudinea cu care ti a fost realizat si de reactivitatea si raspunsul organismului tau. Medicul endodont ti a expus solutia corecta si cronologica a lucrurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *