Intrebari fatete dentare

 

Pentru a adresa o întrebare legată de faţete dentare, completează formularul de mai jos! Un specialist în estetică dentară şi facială vă va răspunde în cel mai scurt timp!

Pentru un răspuns pe măsură vă rugăm să oferiţi cât mai multe detalii, atât despre cazul dumneavoastră cât şi despre timpul de faţete care vă interesează.

72 thoughts on “Intrebari fatete dentare

 1. Maria spune:

  Buna ziua in urma cu 3 luni mi am pus fatete in toată gura mai exact 24 Dinți problema este ca de 3 luni am dureri , nu am mușcătura nici la ora actuala 100 la suta corecta pe partea dreapta nu pot musca datorită ca ma dor doua masele , specific ca n am Avut in viața mea probleme cu dinții nici măcar sensibilitate , de când mi am pus fatete trăiesc un chin , prima luna jumătate am luat Ketonal zilnic , am o sensibilitate pe toți dinții inclusiv masele la orice aliment nici măcar alimente la temperatura camerei nu pot manca fără sa nu ma doară . Ce am de făcut ? Ce aflu ce mi sa întâmplat ? (Dinții i am făcut la un doctor foarte cunoscut in București cât și in toată România ! )

  1. Buna, Maria! Sensibilitatea descrisa de tine apare in urma reducerii(slefuirii) in scopul fatetarii a unui strat mai mare de substanta dentara, dintele ramane sensibil la variatii de temperatura pentru ca o buna parte din smalt dispare, smaltul fiind stratul dentar care protejeaza dintele de factorii externi agresivi. Durerile se pot diminua in timp, dar daca acestea nu dispar este nevoie sa se recurga la tratamente de canal( scoaterea nervului).

 2. Ioana spune:

  Buna. As aprecia foarte mult raspuns la urmatoarea problema pe care o traiesc.
  Mi-am pus 6 fatete dentare in partea de sus a gurii la sfarsiful lunii August 2020. Aveam strungareata, dintii mici si cu spatii.
  Problema este ca in continuare la7 luni dupa, eu inca simt, deranjant, prezenta lor in gura, sunt in permanenta constienta ca le am, nu se simt ca si cum ar fi ai mei. Oare senzatia asta e data de faptul ca sunt mult mai mari decât erau dintii mei si oare ma voi obisnui cu ele? Ce pot face dc continui sa traiesc cu senzatia aceasta?
  Multumesc anticipat pt raspuns.

  1. Buna, Ioana! Este foarte posibil sa fie doar o senzatie, discomfortul provine de la faptul ca lucrarile protetice sunt ca niste corpi straini si organismul are nevoie de timp pentru acomodare! Pentru siguranta, puteti merge la o consultatie!

 3. Andrei spune:

  Buna ziua! Am un dinte cu nervul scos si este plombat aproape pe toată partea care se vede. Se poate pune fateta pe el ???

  1. Buna, Andrei! Solutia ideala in cazul tau este coroana dentara!

 4. Maria spune:

  Buna ziua. Sunt in proces de punere a fatetelor. Dintii mi-au fost slefuiti acum o saptamana si urmeaza sa mi se monteze fatetele. Mentionez ca ma dor enorm de tare, durerea radiind pana in urechi si gat . Am intrebat stomatologul si a spus ca e normal sa simt o sensibilitate iar in legatura cu durerea nu s-a pronuntat. Este normal sa ma doara atat de tare si nu numai la cald/rece ci permanent? Se poate ca stomatologul sa fii pilit prea tare dintii si din aceasta cauza sa ma doara? Sau asa este normal? Multumesc!

  1. Buna, Maria! Într-adevăr, după slefuirile pentru fațete, pacienții pot simți de la o vagă sensibilitate, mergând pana la durere mai pronunțată. Sfatul meu este sa urmărești starea dinților după comentarea fatetelor dentare, iar orice modificare pe care o simți sa o semnalezi medicului!

 5. Radu iova spune:

  Imi pot pune fatete dentare daca am sub 18 ani?

  1. Buna Radu, fatetele dentare se pot folosi aproape la orice varsta atat timp cat situatia clinica o permite. Pentru a se putea stabili daca si ce tip de fatete pot fi folosite in cazul tau este nevoie de o consultatie realizata in cabinetul de estetica dentara (indiferent ce varsta are pacientul).

 6. Gabriela spune:

  Buna ziua!! As dori va rog frumos Sami spuneti daca exista ceva pegament, lipici gen ca oja de unghi nu stiu ce sat putea, am toata partea de sus pusa si as vrea totusi un ton mai alb, va multumesc

  1. Buna Gabriela, mai toate tipurile de fatete dentare sunt siterizate din ceramica realizand un corp intreg peste care nu se mai pot pune alte straturi. In acelasit timp culoarea unei fatete dentare este obtinuta printr-un proces anume in timp realizarii. Te sfatuim sa vorbesti cu medicul care a realizat aceste fatete dentare pentru a gasit o solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *