Intrebari carie plomba obturatie

 

Pentru a pune întrebări legate de o carie dentară sau tratamentul acesteia – o obturaţie (cunoscută popular şi sub numele de „plombă”), completează formularul de mai jos şi un medic stomatolog îţi va oferi un răspuns în cel mai scurt timp!

 

 

301 thoughts on “Intrebari carie plomba obturatie

  1. Gabriela spune:

    Buna ziua! Am si eu o curiozitate legata de o carie interdentara. Medicul meu stomatolog a descoperit o carie in partea dreapta sus intre al 5lea si al 6lea dinte (cred ca sunt molarii). Totul a fost ok, mi a plombat zona, n-am avut probleme, doar ca la cateva luni am inceput sa am sensibilitate la rece. I-am spus, si mi-a recomandat sa mai astept, pentru ca s-ar putea sa fie nervul prea sensibil si mai bine sa treaca de la sine, decat sa-l omoram. Am luat sfatul ca atare, insa problema este ca desi nu ma mai jeneaza cand, spre exemplu, ies afara si am contact cu aerul rece, ci ma jeneaza cand beau apa, sau mananc in partea respectiva… Ce ar putea fi? Multumesc anticipat!

    1. Buna, Gabriela! Iti recomand sa faci o radiografie dentara, caria putea fi adanca, aproape de nerv si sa fii ramas cu o usoara sensibilitate, ceea ce este destul de des intalnit sau sa fie o alta carie pe un dinte invecinat!

  2. Damaris spune:

    Buna seara ! In urma cu 1 an jumate m-am prezentat la medicul stomatolog cu durere si abces la o masea .Ulterior mi s-a scos nervul si maseaua a fost plombata .Totusi a aparut un miros neplacut de la maseaua respectiva ,insa chiar daca am facut radiografii ,medicul stomatolog nu a gasit cauza acestuia .Ar putea sa fi vorba totusi de o infectie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *