Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF „Ovidius” din Constanţa este una dintre cele 13 facultăţi cu acest profil din Romania.

Pentru a accesa lista completă cu cele 13 facultăţi de stomatologie acreditate din Romania faceţi clikaici

UMF Ovidius ConstantaFacultatea de Medicinǎ Dentară a funcţionat iniţial ca un departament în cadrul Facultǎţii de  Medicinǎ. Începând cu anul academic 2007-2008, Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ a devenit o entitate distinctă în cadrul Universitǎţii „Ovidius” din Constaţa.

Facultatea de Medicină Dentară are în componenţă două dintre specializările domeniului: Medicină Dentară, Tehnică Dentară.

Facultatea beneficiază de o bază logistică şi materială la standarde europene, punând la dispoziţia studenţilor tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui învăţământ de înaltă calitate.

Ca urmare a clasificării şi ierarhizării Universităţilor din România, Facultatea de Medicină Dentară din Universitatea „Ovidius” din Constanţa a obţinut CATEGORIA A. 

Toate disciplinele au aparatură de ultimă generaţie şi sunt complet informatizate, studenţii având posibilitatea înregistrării fişelor şi manoperelor efectuate pacienţilor aflaţi în tratament având, în acelaşi timp, acces prin internet la sursele de documentare din domeniu.

Membrii corpului academic au câştigat în ultimii 5 ani peste 30 granturi finanţate naţionale şi internaţionale.

 

Oferta educațională :

Programe de studii de licenţă:

  • SPECIALIZAREA MEDICINĂ DENTARĂ

Durata – 6 ani

Număr de credite – 360

  • SPECIALIZAREA TEHNICĂ DENTARĂ 

Durata – 3 ani

Număr de credite – 180

Adresa facultăţii :  Strada Ilarie Voronca numarul 7 , Constanţa , cod 90684

Date de contact :

Telefon/Fax : 0241.545.697

Email: departamentfmdct@yahoo.com

Secretar sef : Adela Sandu

Secretar: Mariana Mustaţa

Pentru a accesa site-ul Facultatii de Medicina Dentara Ovidius din Constanta clik „aici