provomare cabinet stomatologicA doua idee pe care o vom dezbate în încercarea de a promova un cabinet stomatologic este cum ne putem menține pacienții odată ce ei au efectuat prima vizită în cabinetul nostru?

Toți medicii stomatologi, mai ales cei tineri, fiind noi pe piața muncii știu cât de important este fiecare pacient în parte. Aşadar, pentru a conferi acestuia o încredere aparte în serviciile noastre, trebuie elaborată o strategie individuală, care să se axeze pe atuurile fiecărui medic şi care, bineînţeles, să se contureze după un tipar pe care îl vom discuta în cele ce urmează.

În primul rând, calitatea tratamentelor oferite reprezintă cea mai bună carte de vizită pentru un  medic. Cel mai bun pacient este acela care a ajuns în cabinetul nostru prin recomandare, acest lucru fiind dovada faptului că anterior un alt pacient a fost profund mulţumit de calitatea serviciilor noastre.

După cum aţi observat, în ultimii ani cursurile de perfecţionare despre fotografie au inceput să capete o foarte mare amploare deoarece medicii stomatologi au realizat faptul că impactul vizual poate cuceri cel mai repede pacientul. Realizarea fotografiilor şi documentarea cazurilor clinice a început să fie o metodă folosită de cea mai mare parte a medicilor. Aceasta, în afară de faptul că poate fi folosită ca şi document medico-legal, ajută foarte mult în procesul de convingere al pacientului. Atunci când un medic încearcă să explice de ce un tratament stomatologic este mai eficient decât altul, pacientul poate interpreta altfel, însă în cazul în care medicul expune exact situaţia în imagini concrete, lucrurile capătă o turnură favorabilă.cum promovez

Alături de fotografii, alte metode de previzualizare a rezultatului final sunt mock-up-ul direct, mock-up-ul indirect, wax-up-ul diagnostic şi digital smile design-ul. Acestea au fost concepute pentru a uşura comunicarea cu pacientul şi a evidenţia mult mai uşor avantajele anumitor tratamente cum ar fi cele prin faţete dentare, aparate ortodontice sau chiar implanturi dentare.

O tehnică foarte facilă în zilele noastre este oferirea de materiale promoţionale cum ar fi mostrele de pastă de dinţi sau chiar periuţe. Cu toţii cunoaştem faptul că este foarte uşor de stabilit o colaborare cu firmele producatoare, iar dacă nouă ni se pare banală şi fără succes o astfel de metodă, pentru unii pacienţi chiar contează faptul că medicului ii pasă şi de educaţia lor în privinţa igienei dentare.

Unele cabinete care îşi desfăşoară activitatea şi în sfera pedodonţiei, adoptă ca şi tehnică de marketing oferirea unor mici jucării celor copiilor. Prin acest mod, cei mici reuşesc să capete încredere mai repede în medic şi să se simtă mult mai confortabil în timpul vizitelor la stomatolog.

Prin cele scrise mai sus dar şi prin articolul anterior Cum promovez un cabinet stomatologic? – partea I , am încercat să evidenţiez unele tehnici de care un medic stomatolog începător ar putea să profite pentru a se afirma.