congres unas 2013În perioada 2-5 octombrie 2013, Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice din România, în colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF ”Carol Davila” organizează Congresul Internațional de Medicină Dentară, de mare notorietate în lumea stomatologilor,  ajuns deja la cea de-a XVII-a (17) ediție. Congresul se va desfășura la Sala Palatului, ca și în anii precedenți.

Tema congresului este de această dată inedită:
”Viziunea ecologică în medicina dentară”. Știm deja că în cavitatea noastră orală este un ecosistem complex, peste 400 de specii bacteriene și entități virale populează acest spațiu restrâns. Cum reușesc acest lucru? Dezvoltând relații diverse de coabitare, simbioză, de parazitare, ajutându-se sau folosindu-se reciproc în lupta pentru supraviețuire. Apar interrelații la nivel molecular, antigen-anticorp, la nivel celular, microbiologic, rezultând o complicată biodinamică loco-regională. Peste toate acestea se adaugă factorii externi, pe care îi putem sau nu controla: alimentație, obiceiul igienei orale, stilul de viață, fumatul, stresul. Nu în ultimul rând, la evoluția acestui ecosistem numit cavitate orală au o influență semnificativă factorii socio-economici (precum accesul la servicii de sănătate de specialitate, situația financiară individuală) sau culturali (accesul la informație).

Ce rezultă în final în urma tuturor acestor interacțiuni? Starea de sănătate sau boală a cavității bucale, a dinților, a parodonțiului, a țesuturilor moi înconjurătoare. Iată de ce este important să avem o viziune de ansamblu, în termeni ecologici, asupra obiectului activității medicului stomatolog.
Congresul al XVII-lea al UNAS vă propune mai multe oportunități de discuție:  conferinţe, comunicări ştiinţifice, postere, mese rotunde, conferinţe de presă.

Evenimentul se bucură de sprijinul unor organizații de renume, printre care: Societatea Română de Protetică Dentară şi Maxilo-Facială, Asociaţia Societatea de Parodontologie din România, Societatea Română de Implantologie Orală şi Biomateriale, Societatea Română de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, Societatea Română de Reabilitare Orală, Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică din România, Societatea Română de Osteo-Integrare, Societatea Română pentru Management Medical, Asociaţia Română de Endodonţie.

Evenimentul este cotat cu 50 punct EMC de către Colegiul Medicilor Dentiști din România.

Taxa de participare:
* 250 Ron membrii UNAS cu cotizaţia plătită la zi
* 450 Ron nemembri
* 100 Ron pensionari
Pentru cei care doresc să devină membri trebuie să achite cotizaţia pe 6 luni. Cotizaţia este 20 Ron/luna. Calitatea de membru se dovedeşte prin legitimaţia vizată la zi sau chitanţa ultimei cotizaţii.

Înscrierea se face prin achitarea taxei de participare, prin următoarele metode:
– la sediul UNAS din Bucureşti: str. Mitropolit Filaret nr. 24, sector 4, până la data de 30.09.2013
– începând de pe data de 02.10.2013 direct la secretariatul congresului.

Pentru mai multe informații despre Congresul UNAS 2013, accesați site-ul organizației http://www.unas.unas.ro