Estetica dentara, Pacienti, Totul despre albirea dentara

Albirea dintilor acasa

Există numeroase produse care pot fi folosite acasă pentru a vă albi dinții pătați de alimente sau tutun, precum kiturile de albire a dinților, benzile de albire, pastă de dinți specială cu efect de albire. Există chiar și unele remedii de modă veche pe care le puteți încerca. Însă, pentru petele profunde, ați putea avea nevoie de ajutorul unui stomatolog, dar, până să ajungeti la stomatolog, puteti incerca albirea dinților acasă.dulciuri

Kituri de albire a dinților
Un astfel de kit poate conține peroxid de carbamid, un ingredient de albire care poate elimină atât petele adânci, cât și cele de suprafață și de fapt schimbă culoarea naturală a dintelui. Kit-urile de albire conțin ingrediente care nu pun în pericol smalțul dinților și pot elimina petele de la ceai, cafea și vin roșu.

Benzi de albire a dinților
Acestea va ajută să scăpați de petele dentare, sunt foarte subțiri, practic invizibile și sunt acoperite cu peroxid de hidrogen. Rezultatele sunt vizibile în doar cA¢teva zile, dar nu sunt la fel de spectaculoase precum cele datorate kiturilor, însă benzile sunt mai ușor de utilizat și foarte simplu de manevrat. Benzile se dizolvă în timp ce vă albesc dinții.

Pasta de dinți cu efect de albirepasta de dinti
Pasta de dinți ajută la eliminarea unor pete de suprafață. Multe dintre aceste produse conțin materiale abrazive ușoare, produse chimice sau agenți de albire. Spre deosebire de alte produse, nu schimbă culoarea naturală a dinților.

Remedii naturiste pentru dinți albi
Unii oameni preferă încă un remediu vechi cum ar fi bicarbonatul de sodiu. De asemenea, unele alimente, cum ar fi țelină, merele, perele, morcovii produc multă salivă, care ajută la curățarea resturilor alimentare de pe dinți. Guma de mestecat fără zahăr are un efect de curățare a dinților și declanșează, de asemenea, producția de salivă și astfel se neutralizează acidul care cauzează apariția cariilor dentare.

Albirea dinților și lucrările dentare
Abordați albirea dinților cu precauție dacă aveți o mulțime de lucrări dentare, plombe, coroane și poduri. Agenții de albire nu funcționează pe acești dinți a€“ ceea ce înseamnă că vor ieși în evidența printre dinții naturali care tocmai au fost albiți. E bine să vizitezi un stomatolog pentru a potrivi culoarea.

Prevenirea petelor dentarerezultat mock up
Pe măsură ce îmbătrânim stratul exterior al smalțului dinților se erodează. Stratul de bază, numit dentină, este mai galben. De aceea este important să evitați pătarea dinților imediat după albire. Dacă aveți grijă ce limente și băuturi consumați, rezultatele albirii dinților pot dură pA¢na la un an. Dacă albiți dinții prea des aceștia ar putea să arate translucizi și albaștri.

Alimente care produc petealimente cariogene
Unele alimente obișnuite pot decolora dinții. Iată o modalitate ușoară de a spune dacă un aliment ar putea fi de vina: orice lucru care poate păta un tricou de bumbac alb poate pată și dinții, spun medicii stomatologi. Cafeaua, ceaiul, sucurile de fructe pot pată dinții. Aceste pete se dezvoltă încet și devin vizibile pe măsură ce îmbătrânim.

Medicamente care pot păta dinții
Tetraciclina cauzeaza dinți gri la copii pentru că dinții lor sunt încă în curs de dezvoltare. Apa de gură antibacteriena care conține clorhexidină sau clorura cetylpyridinium poate păta dinții. Unele antihistaminice, medicamentele antipsihotice și cele pentru tensiune arterială pot provoca pete dentare, precum și excesul de fier și excesul de fluor.

 Întreținerea zilnică a dinților
Periajul ajută la prevenirea petelor și a dinților galbeni, mai ales la linia gingiei. Nu uitați și de vizita la stomatolog pentru controale regulate și curățare profesională. Metodele utilizate de stomatologi pot elimina multe pete cauzate de alimente și tutun.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *